Hyundai Ioniq Electric: Stoelverwarming en stoelventilatiesysteem - Stoelen - Veiligheidssysteem van uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Stoelverwarming en stoelventilatiesysteem

Stoelverwarming voor (indien van toepassing)

Met de stoelverwarming kunnen de stoelen bij lage buitentemperaturen worden verwarmd.

WAARSCHUWING

De stoelverwarming kan ERNSTIGE BRANDWONDEN veroorzaken, zelfs bij lage temperaturen, en in het bijzonder als de stoelverwarming gedurende langere tijd wordt gebruikt.

Passagiers moeten in staat zijn te voelen of de stoel te warm wordt, zodat ze de stoelverwarming uit kunnen schakelen, indien noodzakelijk.

Bij personen die temperatuurwisselingen of pijn aan de huid niet kunnen voelen, moet extreme voorzichtigheid in acht worden genomen, vooral als het gaat om de volgende soorten passagiers:

 • Kinderen, ouderen, gehandicapten en ziekenhuispatiĆ«nten.
 • Mensen met een gevoelige huid die gemakkelijk verbranden.
 • Vermoeide personen.
 • Dronken personen.
 • Personen die onder invloed zijn van medicijnen die het reactievermogen verminderen of slaap opwekken.

 

WAARSCHUWING
Plaats NOOIT isolerend materiaal, zoals een deken of kussen, op de stoel als de stoelverwarming is ingeschakeld. Dit kan tot oververhitting van de stoelverwarming leiden, wat kan resulteren in brand of schade aan de stoel.

 

AANWIJZING

Om beschadiging van de stoelverwarming en stoelen te voorkomen:

 • Gebruik voor het reinigen van de stoelen geen oplosmiddel, zoals thinner, benzeen, alcohol of wasbenzine.
 • Plaats geen zware of scherpe voorwerpen op stoelen die zijn voorzien van stoelverwarming.
 • Wijzig de bekleding van de stoel niet. Dit kan de stoelverwarming beschadigen.

Stoelverwarming voor

De stoelverwarming kan worden ingeschakeld door op de toets te drukken voor de bestuurdersstoel en/of de voorpassagiersstoel terwijl het contact in stand ON staat.

Laat de toetsen in stand UIT staan als de stoelverwarming niet gebruikt hoeft te worden.

Stoelverwarming voor

Informatie Als de toetsen voor de stoelverwarming in stand AAN staan, wordt de stoelverwarming automatisch in- of uitgeschakeld, afhankelijk van de temperatuur van de stoel.

Stoelventilatiesysteem voor (indien van toepassing)

Stoelventilatiesysteem voor

Het stoelventilatiesysteem zorgt voor het koelen van de stoelen door lucht te blazen door kleine uitstroomopeningen in het oppervlak van de zittingen en de rugleuningen.

Laat de toetsen in de stand OFF staan als het niet nodig is het stoelventilatiesysteem te gebruiken.

Druk, terwijl het contact in stand ON staat, op de toets om de bestuurdersstoel of de voorpassagiersstoel te koelen (indien van toepassing).

Stoelventilatiesysteem voor

AANWIJZING

Om beschadiging van het stoelventilatiesysteem te voorkomen:

 • Gebruik het stoelventilatiesysteem ALLEEN als het verwarmings- en ventilatiesysteem is ingeschakeld. Als het stoelventilatiesysteem gedurende langere tijd gebruikt wordt terwijl het verwarmings- en ventilatiesysteem uitgeschakeld is, kan er een defect ontstaan aan het stoelventilatiesysteem.
 • Gebruik voor het reinigen van de stoelen geen oplosmiddel, zoals thinner, benzeen, alcohol of wasbenzine.
 • Voorkom dat er vloeistoffen gemorst worden op het oppervlak van de zittingen en rugleuningen van de voorstoelen; hierdoor zouden de uitstroomopeningen verstopt kunnen raken waardoor het systeem niet meer correct kan functioneren.
 • Plaats geen materialen zoals plastic tassen of kranten onder de stoelen. Deze zouden de luchtinlaat kunnen blokkeren, waardoor de uitstroomopeningen mogelijk niet goed werken.
 • Zet de motor uit en start hem weer als de uitstroomopeningen niet werken. We adviseren u de auto te laten controleren door een officiĆ«le HYUNDAI-dealer als dat geen verbetering brengt.
 • Wijzig de bekleding van de stoel niet. Dit kan het stoelventilatiesysteem beschadigen.

Stoelverwarming achter (indien van toepassing)

Stoelverwarming achter

De achterstoelverwarming kan worden ingeschakeld door op een van de schakelaars te drukken terwijl het contact in stand ON staat.

Laat de toetsen in stand UIT staan als de stoelverwarming niet gebruikt hoeft te worden.

Iedere keer als u op de toets drukt, verandert de termperatuurinstelling voor de stoel als volgt:

Stoelverwarming achter

De standaardinstelling voor de stoelverwarming is UIT als de startknop in stand ON wordt gezet.

Informatie Als de toetsen voor de stoelverwarming in stand AAN staan, wordt de stoelverwarming automatisch in- of uitgeschakeld, afhankelijk van de temperatuur van de stoel.

Ventilatiekanaal batterijpakket

Ventilatiekanaal batterijpakket

Het koelkanaal van de hoogspanningsbatterij bevindt zich aan de onderzijde in het midden tussen de achterstoelen. Het koelkanaal zorgt voor de koeling van de hoogspanningsbatterij.

Als het koelkanaal van de hoogspanningsbatterij verstopt zit, raakt de hoogspanningsbatterij mogelijk oververhit. Zorg ervoor dat er niets het koelkanaal afdekt.

Hoofdsteun

De hoofdsteunen voor en achter zijn verstelbaar. De hoofdsteunen vergroten het comfort voor de inzittenden, maar belangrijker is dat ze speciaal ontworpen zijn om de inzittenden beter te bescherme ...

Veiligheidsgordels

In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe de veiligheidsgordels op de juiste manier gebruikt worden. Verder worden er zaken behandeld die achterwege moeten worden gelaten bij het gebruik van de veilig ...

Zie ook:

Seat Leon. Auto Hold-functie*
Beschrijving en werking Afb. 202 Onder in de middenconsole: toets van de Auto Hold-functie. Het controlelampje in de toets afb. 202 blijft branden zolang de functie Auto Hold ingeschakeld ...

Skoda Octavia. Dynamische onderstelregeling (DCC)
De dynamische onderstelregeling (hierna DCC) biedt de mogelijkheid om de schokdemperkarakteristiek voor een sportieve, normale of comfortabele rijstijl in te stellen, door de betreffende rijmodus ...

Modellen: