Hyundai Ioniq Electric: Portiersloten van binnenuit vergrendelen/ ontgrendelen - Sloten - Handige voorzieningen in uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Portiersloten van binnenuit vergrendelen/ ontgrendelen

Mechanische sleutel

Mechanische sleutel

Verwijderen van de afdekkap:

  1. Trek de portiergreep (1) naar buiten.
  2. Druk de vergrendeling (2) aan de binnenkant van de onderzijde van de afdekkap in met een sleutel of een platte schroevendraaier.
  3. Druk de afdekkap naar buiten terwijl de vergrendeling ingedrukt wordt.

Plaatsen van de afdekkap:

  1. Trek de portiergreep naar buiten.
  2. Plaats de afdekkap.

Draai na het verwijderen van de afdekkap de sleutel in de richting van de voorzijde van de auto om het portier te ontgrendelen en in de richting van de achterzijde om het portier te vergrendelen.

Als u het bestuurdersportier vergrendelt/ontgrendelt met een sleutel, zullen alle portieren automatisch vergrendeld/ontgrendeld worden.

Trek na het ontgrendelen aan de portiergreep om het portier te openen.

Druk het portier met de hand dicht om het te sluiten. Zorg ervoor dat de portieren goed dichtzitten.

Smart Key

Smart Key

Druk, om de portieren te vergrendelen, op de toets op de buitenportiergreep terwijl u de Smart Key bij u draagt of druk op de vergrendeltoets voor de portieren op de Smart Key.

Trek na het ontgrendelen aan de portiergreep om het portier te openen.

Druk het portier met de hand dicht om het te sluiten.

Zorg ervoor dat de portieren goed dichtzitten.

Informatie

Met de vergrendelknop

Met de vergrendelknop

Informatie Als de centrale portierontgrendeling niet werkt terwijl u in de auto zit, probeer dan een van onderstaande mogelijkheden om de portieren te openen: Ontgrendel de portieren herhaaldelijk (zowel elektronisch als handmatig) en trek tegelijkertijd aan de portiergreep.

Ontgrendel de overige portieren en trek aan de grepen, voor en achter.

Open een voorportierruit en gebruik de mechanische sleutel om het portier vanaf de buitenzijde te ontgrendelen.

Met de schakelaar centrale vergrendeling

Met de schakelaar centrale vergrendeling

Als op het gedeelte ( ) (1) van de schakelaar wordt gedrukt, worden alle portieren vergrendeld.

Als op het gedeelte ( ) (2) van de schakelaar wordt gedrukt, worden alle portieren ontgrendeld.

WAARSCHUWING
De portieren moeten tijdens het rijden altijd volledig gesloten en vergrendeld zijn. Als de portieren ontgrendeld zijn, neemt de kans toe dat inzittenden bij een ongeval uit de auto geslingerd worden.

 

WAARSCHUWING
Laat kinderen en huisdieren nooit zonder toezicht achter in de auto. Een afgesloten auto kan binnenin erg warm worden, waardoor achtergelaten kinderen of huisdieren die niet uit de auto kunnen komen, ernstig letsel kunnen oplopen.

Kinderen kunnen gewond raken door het bedienen van bepaalde systemen in de auto of gevaar lopen als iemand zich bijvoorbeeld toegang tot de auto verschaft.

 

WAARSCHUWING
Laat uw auto altijd beveiligd achter Als u de auto niet vergrendeld achterlaat, kan iemand zich in uw auto verstoppen en u of anderen in gevaar brengen.

Zet, om de auto veilig te parkeren, de transmissie in stand P (parkeren) terwijl u het rempedaal intrapt, activeer de parkeerrem en zet de startknop in stand OFF, sluit alle ruiten, vergrendel alle portieren en neem altijd de sleutel mee.

 

WAARSCHUWING
Het openen van een portier als iemand of iets de auto nadert, kan schade of letsel veroorzaken. Let bij het openen van portieren goed op of er geen ander verkeer aankomt.

Kenmerken van de automatische portiervergrendeling/-ontgrendeling

Portierontgrendelsysteem (indien van toepassing)

Wanneer bij een aanrijding de airbags worden geactiveerd, worden alle portieren automatisch ontgrendeld.

Snelheidsafhankelijk portiervergrendelsysteem (indien van toepassing)

Alle portieren worden automatisch vergrendeld bij een rijsnelheid van meer dan 15 km/h.

U kunt de automatische vergrendel- /ontgrendelfunctie van de portieren activeren of deactiveren met de modus Gebruikersinstellingen op het LCD-display. Zie "LCD-display" in dit hoofdstuk voor meer informatie.

Sloten

...

Kindersloten achterportieren

Het kinderslot zorgt ervoor dat kinderen die achterin zitten de achterportieren niet per ongeluk kunnen openen. Schakel het kinderslot altijd in als u gaat rijden met kinderen. Het kinderslot ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Instelling van de personalisering
In het infotainment in het menu de functietoets → Personalisatie aantippen. De volgende menupunten worden weergegeven. Personalisering Actief - Activering/deactivering van de personaliserin ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Adaptief remlicht
Het adaptief remlicht waarschuwt het achteropkomend verkeer bij een noodstopsituatie door: knipperende remlichten Inschakelen van de alarmknipperlichtinstallatie ...

Modellen: