Hyundai Ioniq Electric: Onze aanbeveling : Vervoer kinderen altijd op de achterstoelen - Kinderzitjes (CRS) - Veiligheidssysteem van uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Onze aanbeveling : Vervoer kinderen altijd op de achterstoelen

Hyundai Ioniq Electric / Hyundai Ioniq Electric - Instructieboekje / Veiligheidssysteem van uw auto / Kinderzitjes (CRS) / Onze aanbeveling : Vervoer kinderen altijd op de achterstoelen

WAARSCHUWING
Vervoer kinderen altijd in een passend kinderzitje. Kinderen, van welke leeftijd dan ook, lopen minder risico als ze op een achterstoel vervoerd worden.

Gebruik nooit een kinderzitje waarbij het kind met het gezicht naar achteren gericht op de voorstoel zit, tenzij de airbag is uitgeschakeld.

Om de kans op letsel bij een ongeval, noodstop of een plotselinge manoeuvre te minimaliseren, dienen kinderen jonger dan 13 jaar op een achterstoel te zitten in een geschikt kinderzitje.

Volgens ongevallenstatistieken lopen kinderen minder risico in een kinderzitje op een achterstoel dan in een kinderzitje op de voorstoel.

Kinderen die te groot zijn voor een kinderzitje, moeten de aangebrachte veiligheidsgordels gebruiken.

In de meeste landen zijn regels over het vervoer van kinderen opgesteld die het gebruik van een goedgekeurd kinderzitje verplicht stellen.

Regels met betrekking tot de limieten voor leeftijd en lengte/gewicht waarboven de veiligheidsgordel mag worden gebruikt in plaats van een kinderzitje, verschillen per land. Zorg er daarom voor dat u op de hoogte bent van de regelgeving in uw land en in de landen die u op uw reizen aandoet.

Kinderzitjes moeten op de juiste manier op de stoel worden bevestigd.

Gebruik altijd een kinderzitje dat in uw land wettelijk goedgekeurd is.

Kinderzitjes (CRS)

Baby's en kleine kinderen moeten met de rug of met het gezicht in de rijrichting worden vervoerd in een geschikt kinderzitje. Dit kinderzitje moet correct zijn bevestigd op de stoel. Lees de aanwijzingen van de fabrikant voor het plaatsen en het gebruik van het kinderzitje en volg deze aanwijzingen op.

WAARSCHUWING
  • Volg altijd de aanwijzingen van de fabrikant voor het plaatsen en het gebruik van het kinderzitje.
  • Zet uw kind altijd op de juiste wijze vast in het kinderzitje.
  • Gebruik nooit een kinderzitje dat over de rugleuning van een stoel "vasthaakt"; een dergelijk zitje biedt mogelijk geen adequate bescherming bij een ongeval.
  • Laat een HYUNDAI-dealer na een ongeval het kinderzitje, de veiligheidsgordels, de ISOFIXbevestigingspunten en het Top Tether-bevestigingspunt controleren.

Kinderzitjes (CRS)

...

Kiezen van een kinderzitje (CRS)

Doe bij het kiezen van een kinderzitje altijd het volgende: Controleer of het kinderzitje is voorzien van een label waarop staat dat het desbetreffende zitje wettelijk goedgekeurd is. Een k ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Zenderlogo's - Swing
De voorkeuzetoets van een voorkeuzezender kan naast de omschrijving ook het zenderlogo bevatten. Zenderlogo toekennen In het hoofdmenu Radio de functietoets → Zenderlogo's aantippen. Ee ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Inschakelvoorwaarden
  De HOLD-functie kan worden ingeschakeld als aan de volgende voorwaarden is voldaan: de auto staat stil. de motor draait of is door het ECO ...

Modellen: