Hyundai Ioniq Electric: Hoogspanningsbatterij (lithium-ion polymeer) - Systeemoverzicht elektrische auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Hoogspanningsbatterij (lithium-ion polymeer)

Hoogspanningsbatterij

OPMERKING
  • Gebruik voor het laden van de hoogspanningsbatterij uitsluitend een speciaal daarvoor ontwikkelde lader.

    Het gebruik van verschillende typen laders kan grote consequenties hebben voor de levensduur van de auto.

  • Zorg ervoor dat de ladingstoestandmeter van de hoogspanningsbatterij niet op "L (Low)" of "0" komt te staan.

    Als de ladingstoestand is gedaald tot "L (Low)" of "0" en deze situatie gedurende langere tijd blijft bestaan, kan de hoogspanningsbatterij beschadigd raken en moet hij wellicht zelfs vervangen worden, afhankelijk van de mate van achteruitgang.

  • Als de auto betrokken is bij een aanrijding adviseren we u contact op te nemen met een officiële HYUNDAI-dealer om te laten controleren of de hoogspanningsbatterij nog steeds aangesloten is.

Verwarmingssysteem hoogspanningsbatterij

Het verwarmingssysteem voor de hoogspanningsbatterij voorkomt dat het uitgangsvermogen van de batterij afneemt als de temperatuur van de batterij laag is. Als de laadstekker wordt aangesloten schakelt het verwarmingssysteem automatisch in, afhankelijk van de temperatuur van de hoogspanningsbatterij.

Hierdoor kan de laadtijd korter worden dan bij auto's zonder een verwarmingssysteem voor de hoogspanningsbatterij. Maar de mate van lading kan hoger zijn, dankzij de werking van het verwarmingssysteem voor de hoogspanningsbatterij.

OPMERKING
Het verwarmingssysteem voor de hoogspanningsbatterij wordt ingeschakeld als de laadstekker aangesloten wordt op de auto.

Het verwarmingssysteem voor de hoogspanningsbatterij werkt mogelijk niet als de temperatuur van de batterij lager wordt dan - 35°C (-31°F).

Belangrijkste onderdelen elektrische auto

On-Board Charger (OBC): Extern apparaat om de hoogspanningsbatterij (langzaam) te laden. Inverter: Zet gelijkstroom om in wisselstroom voor de voeding van de elektromotor en zet wissels ...

EV-modus

Als u het EV-menu in het AVN homescherm selecteert of de EV-toets aan de rechterzijde van het bedieningspaneel voor de airconditioning inschakelt, kunt u de EV-modus oproepen. Raadpleeg het afz ...

Zie ook:

Volvo V40. Band oppompen met de compressor uit de noodreparatieset voor banden
De originele banden van de auto kunnen worden opgepompt met behulp van de compressor in de noodreparatieset voor banden . 1. De compressor moet uitstaan. Zorg dat de knop in stand 0 (Uit) staat en ...

Renault Megane. Dodehoekwaarschuwing
  Dit systeem waarschuwt de bestuurder als er zich een auto in het detectiegebied bevindtA. Dit systeem schakelt in als de auto rijdt met een snelheid die tussen ongeveer 30 km/u en 140 km/ ...

Modellen: