Hyundai Ioniq Electric: Hoogspanningsbatterij (lithium-ion polymeer) - Systeemoverzicht elektrische auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Hoogspanningsbatterij (lithium-ion polymeer)

Hoogspanningsbatterij

OPMERKING
  • Gebruik voor het laden van de hoogspanningsbatterij uitsluitend een speciaal daarvoor ontwikkelde lader.

    Het gebruik van verschillende typen laders kan grote consequenties hebben voor de levensduur van de auto.

  • Zorg ervoor dat de ladingstoestandmeter van de hoogspanningsbatterij niet op "L (Low)" of "0" komt te staan.

    Als de ladingstoestand is gedaald tot "L (Low)" of "0" en deze situatie gedurende langere tijd blijft bestaan, kan de hoogspanningsbatterij beschadigd raken en moet hij wellicht zelfs vervangen worden, afhankelijk van de mate van achteruitgang.

  • Als de auto betrokken is bij een aanrijding adviseren we u contact op te nemen met een officiële HYUNDAI-dealer om te laten controleren of de hoogspanningsbatterij nog steeds aangesloten is.

Verwarmingssysteem hoogspanningsbatterij

Het verwarmingssysteem voor de hoogspanningsbatterij voorkomt dat het uitgangsvermogen van de batterij afneemt als de temperatuur van de batterij laag is. Als de laadstekker wordt aangesloten schakelt het verwarmingssysteem automatisch in, afhankelijk van de temperatuur van de hoogspanningsbatterij.

Hierdoor kan de laadtijd korter worden dan bij auto's zonder een verwarmingssysteem voor de hoogspanningsbatterij. Maar de mate van lading kan hoger zijn, dankzij de werking van het verwarmingssysteem voor de hoogspanningsbatterij.

OPMERKING
Het verwarmingssysteem voor de hoogspanningsbatterij wordt ingeschakeld als de laadstekker aangesloten wordt op de auto.

Het verwarmingssysteem voor de hoogspanningsbatterij werkt mogelijk niet als de temperatuur van de batterij lager wordt dan - 35°C (-31°F).

Belangrijkste onderdelen elektrische auto

On-Board Charger (OBC): Extern apparaat om de hoogspanningsbatterij (langzaam) te laden. Inverter: Zet gelijkstroom om in wisselstroom voor de voeding van de elektromotor en zet wissels ...

EV-modus

Als u het EV-menu in het AVN homescherm selecteert of de EV-toets aan de rechterzijde van het bedieningspaneel voor de airconditioning inschakelt, kunt u de EV-modus oproepen. Raadpleeg het afz ...

Zie ook:

Hyundai Ioniq Electric. Zekeringen
Het elektrische systeem van een auto is tegen overbelasting beveiligd door middel van zekeringen. Deze auto heeft 2 (of 3) zekeringkasten, één in het zijpaneel aan bestuurderszijde en de ande ...

Mazda 6. Waarschuwing te hoge snelheid
Als de rijsnelheid het maximumsnelheidbord dat op de Active Driving Display wordt weergegeven overschrijdt, wordt een waarschuwingsgeluid geactiveerd en gaat het gedeelte rondom het maximumsnelh ...

Modellen: