Hyundai Ioniq Electric: Elektrische stuurbekrachtiging (EPS) - Stuurwiel - Handige voorzieningen in uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Elektrische stuurbekrachtiging (EPS)

Het systeem ondersteunt u tijdens het sturen. Als het contact uit is of bij een defecte stuurbekrachtiging blijft de auto bestuurbaar, maar is de benodigde stuurkracht veel groter.

Zo wordt het sturen zwaarder wanneer de rijsnelheid toeneemt en lichter wanneer de snelheid afneemt.

Hierdoor hebt u een betere controle over het stuurwiel.

Indien u merkt dat onder normale omstandigheden het sturen van de auto zwaarder gaat dan normaal, dan adviseren wij u de stuurbekrachtiging te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

AANWIJZING
  • Als de elektrische stuurbekrachtiging niet goed werkt, gaat het waarschuwingslampje ( ) op het instrumentenpaneel branden of knipperen. Mogelijk wordt het stuurwiel moeilijk te draaien of onder controle te houden. Breng uw auto naar een officiële HYUNDAI-dealer en laat het systeem zo snel mogelijk controleren.
  • Als een storing wordt gesignaleerd in de elektrische stuurbekrachtiging wordt de stuurassistentie uitgeschakeld om een ongeval te voorkomen.

    Op dat moment gaat het waarschuwingslampje in het instrumentenpaneel branden of knipperen. Mogelijk wordt het stuurwiel moeilijk te draaien of onder controle te houden. Laat uw auto onmiddellijk controleren nadat u uw auto op een veilige plaats tot stilstand hebt gebracht.

Informatie De volgende symptomen kunnen zich tijdens normaal gebruik voordoen :

Stuurwiel

...

In hoogte en lengte verstelbare stuurkolom

WAARSCHUWING Stel het stuurwiel nooit af tijdens het rijden. Als u dat wel doet, kunt u de macht over het stuur verliezen, waardoor ongevallen en letsel kunnen worden veroorzaa ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Modus - fileparkeren
Afb. 265 Schermweergave Deze modus ondersteunt de bestuurder tijdens het achteruitrijden in een parallel aan de rijbaan liggende parkeerruimte. Inparkeermanoeuvre Bij het voorbij rijden v ...

Volvo V40. Snelheidsbegrenzer - alarm overschrijding snelheid
Een snelheidsbegrenzer (Speed Limiter) is te beschouwen als een omgekeerde cruisecontrol – u regelt de snelheid met het gaspedaal, terwijl de snelheidsbegrenzer voorkomt dat u per ongeluk de voo ...

Modellen: